Robin Lindström, Team Lead och Solution Designer

Härliga kollegor, en grym chef och möjligheten att hela tiden lära sig nya saker i en spännande bransch är det som Robin Lindström listar högst i sitt jobb som Team Lead och Solution Designer på Euroclear Sweden.

Robin Lindström har jobbat 3,5 år på Euroclear Sweden. Han började som System Engineer och har nyligen gått in i den dubbla rollen som Team Lead och Solution Designer för Distributed Domain. 

– Som teamledare för sju personer är det min uppgift att koordinera och planera, och som Solution Designer tar jag fram skräddarsydda lösningar som skapar värde eller stabiliserar vår IT-miljö, som används av våra kunder och oss själva, säger Robin.

Euroclear Sweden utgör en viktig del av Sveriges finansiella infrastruktur och klassas om samhällsviktig. Det här ger en särskild sorts arbetstillfredsställelse, menar Robin.

– Nästan varje dag känner jag en spänning och en stolthet över att vara en del i något som har en direkt och positiv inverkan på samhället, säger Robin.

Allra mest stolt är han över det dedikerade säkerhetsarbetet. Euroclear Sweden hanterar känslig information om tillgångar värda 17 788 miljarder SEK.

– Vår uppgift är att avvärja en ökande mängd hot, säkerhetsrisker och alltid ligga steget före, och vi gör det väldigt bra. Jag är oerhört stolt över den omsorg som vi lägger ner varje dag för att skydda vår egen och våra kunders data och tillgångar samt säkerhetsställa integritet och trygghet i verksamheten, säger Robin.

Arbetsklimatet på Euroclear Sweden präglas av en stor öppenhet, samarbete och ömsesidig respekt, säger Robin.

– Det är nog öppenheten som finns här som möjliggör innovation. Jag har aldrig varit med om att någon har slagit bort en idé, utan vi pratar oftast igenom allt grundligt. En lösning kan ju vara bra tekniskt, men kanske inte är så användarvänlig. Då får man tänka om. I ett annat fall kanske den är perfekt användarvänlig, men håller inte måttet säkerhetsmässigt. Då får vi tänka om igen tills vi kommer i mål. Vi bollar hela tiden idéer med varandra, säger Robin.

– Jag har förmånen att arbeta med härliga kollegor som inte bara är extremt kunniga, utan även är empatiska och stöttar varandra, säger Robin. Han menar att kollegorna är något av det bästa med att arbeta på Euroclear Sweden. Men kanske är det ännu viktigare med en bra chef.

– Min chef Anna är helt fantastisk, och det väger väldigt tungt för att jag ska trivas. Jag behöver en chef som man inte bara bollar tekniska lösningar med, utan även om en situation varit jobbig eller bra. Lite som en mentor som kan ge tips eller guidning, säger Robin.

Robin berättar även om de roliga sociala event som företaget anordnar och som är väldigt uppskattade. Även tidigare anställda på Euroclear Sweden bjuds in till dessa.

– Det händer faktiskt att de som besöker oss på de här tillställningarna kommer tillbaka till oss. Det kan vara någon som vill testa något annat, men inser efter ett tag att det är bättre här.

liknande nyheter