Maheswari Sathasivam, Mainframe Engineer, Euroclear Sweden

Maheswari Sathasivam känner att hennes arbete är betydelsefullt och att det finns stora möjligheter att växa i rollen som Mainframe Engineer på Euroclear Sweden och avancera. En platt organisation, en stödjande kultur och frihet under ansvar är några av anledningarna.

Maheswari Sathasivam kallas Mahe bland sina vänner och kollegor. Hon kommer ursprungligen från södra delen av Indien och flyttade till Sverige 2016. Idag arbetar Mahe som Mainframe Engineer på Euroclear Sweden. Hon har arbetat på företaget i fyra år.

– Det jag uppskattar mest är att arbeta i ett starkt mångkulturellt team som löser komplexa tekniska problem, och att det är lätt att prata med alla eftersom arbetsklimatet är öppet och icke-hierarkiskt, säger Mahe.

Hon beskriver en typisk kollega på Euroclear Sweden som ”en person som verkligen anstränger sig för att motivera andra för att hela teamet ska växa”.

Euroclear Swedens verksamhet klassas som samhällsviktig och det har betydelse, menar Mahe.

– När jag tänker på vilken ställning Euroclear Sweden har på finansmarknaden, att jag är en del av detta sammanhang och kan bidra till att hantera data på ett säkert sätt som skapar kundvärde, känner jag mig väldigt stolt, säger Mahe.

Hon menar att en viktig framgångsfaktor är det nytänkande och lärande som arbetsmiljön främjar.

– Jag känner att jag har en frihet att utforska olika lösningar i avgörande situationer och det uppmuntrar mig att ta mig an fler utmaningar. Dessutom finns många möjligheter till kompetensutveckling inom olika teknologier, säger Mahe.

Mahe och hennes chef sätter upp mål varje år som de sedan regelbundet följer upp. En vägledande devis är frihet under ansvar, vilket också skapar livsbalans.

– Vi har flexibla arbetstider som innebär att jag kan planera mitt arbete så att det fungerar med mitt privatliv. 

I framtiden ser Mahe goda möjligheter att göra karriär inom organisationen, inte bara i Sverige utan även internationellt.

– Jag har sett flera av mina kollegor avancera till högre roller som ett resultat av deras prestationer. Eftersom vi finns i ett 20-tal länder finns det dessutom många intressanta destinationer som kan vara spännande att söka sig till längre fram, avslutar Mahe.

liknande nyheter