Euroclear Finland tarjoaa kattavia yhtiökokouspalveluita, jotka auttavat yrityksiä varmistamaan sujuvan ja tehokkaan päätöksenteon. Äänestämällä osakkeenomistajat vaikuttavat yhtiön strategisiin päätöksiin ja osallistuvat sen asioiden hoitoon. Suomessa äänestysaktiivisuus on perinteisesti ollut korkea, ja Euroclear Finlandin palvelut tukevat tätä aktiivisuutta tarjoamalla muun muassa ennakkoäänestysmahdollisuuden.

Euroclear Finlandin yhtiökokouspalvelut

Euroclear Finland, Suomen kansallinen arvopaperikeskus, tarjoaa yhtiökokouspalveluita vankalla ammattitaidolla ja kokemuksella. Palvelut räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan, jotka vaihtelevat yhtiön koon ja omistajaprofiilin perusteella. Kaikki yhtiökokouksissa tarvittava data on saatavilla arvopaperikeskuksessa, mikä takaa tiedon oikeellisuuden.

Pörssiyhtiöt saavat kaikki palvelut saman katon alta

Yhtiöt voivat keskittyä muihin tärkeisiin valmistelutehtäviin, luottaen siihen, että Euroclearin palvelut ja tekniikka toimivat moitteettomasti.

Pörssiyhtiöt käyttävät Euroclearin palveluja laajasti, sillä arvopaperikeskuksena yhtiö voi tarjota heille kaiken lakien ja sääntelyn edellyttämän datan, esimerkiksi omistajainformaation tai tilapäisen osakasluettelon edellyttämät tiedot.

Äänestysaktiivisuus Suomessa

Suomessa osakkeenomistajat ovat perinteisesti olleet aktiivisia yhtiökokouksissa, mikä heijastaa heidän sitoutumistaan yhtiön toimintaan ja strategisiin päätöksiin. Yhtiöiden kannattaakin tukea osakkaiden vaikuttamismahdollisuuksia tarjoamalla heille ennakkoäänestystä.

Ennakkoäänestys on yksi suosituimmista lisäpalveluista

Osakkeenomistajien mahdollisuus äänestää ennakkoon yhtiökokouksen asialistalla olevista asioista luo lisäarvoa myös yhtiölle. Ennakkoäänestäminen tuo ennustettavuutta yhtiön vuosittaisessa päätöksenteossa ja auttaa käsiteltäviin asiakohtiin valmistautumista. Jos osakkeenomistaja ei pysty osallistumaan varsinaiseen kokoukseen, hänen antamansa äänet on jo rekisteröity yhtiökokouksessa äänestettäviin asiakohtiin.

Ulkomaisten omistajien rekisteröinti saumatonta

Kansainväliset standardit tehostavat ja selkeyttävät prosesseja. Euroclear Finland käyttää SWIFT:in ISO-sanomia yhtiökokoustietojen keräämisessä. Verkossa kulkevat SWIFT-sanomat nopeuttavat ja tehostavat yhtiökokoustietojen toimitusta. Sanomat kattavat yhtiökokouksen koko elinkaaren yhtiökokouskutsun julkaisusta yhtiökokouksen tulosten julkistamiseen.

Suomessa SWIFT-sanomia käytetään muun muassa hallintarekisteröityjen tilien omistajien ilmoittautumiseen yhtiökokouksia varten. Näissä tilanteissa lähetämme yhtiökokoussanomat tilinhoitajille, jotka vastaavat sanomiin omistajatietojen kera. Näin vastaanotamme ilmoittautumiset tilapäiselle osakasluettelolle. Myös äänestysohjeet tulevat meille sanomilla säilytysketjusta.

Yhtiökokouksen informaatio SRDII:n mukaisesti sanomilla

Osakkeenomistajan oikeusdirektiivi SRDII edellyttää, että yhtiökokoukseen liittyvä informaatio toimitetaan elektronisessa muodossa liikkeeseenlaskijan ja lopullisen osakkeenomistajan välillä. Se parantaa tiedon oikeellisuutta ja tehostaa prosesseja. Euroclear Finland tarjoaa samat yhtiökokouspalvelut kaikille osakeliikkeeseenlaskijoille, vaikka SRDII koskee vain listattuja yhtiöitä.

Tilaa yhtiökokouspalvelut Euroclearista

Euroclear Finlandin yhtiökokouspalvelut tarjoavat yrityksille luotettavan ja tehokkaan tavan hallinnoida yhtiökokouksia. Räätälöidyt palvelut ja kansainväliset standardit takaavat sujuvan prosessin, joka vastaa sekä kotimaisten että ulkomaisten osakkeenomistajien tarpeisiin. Ota yhteyttä ja varmista yrityksesi yhtiökokouksen onnistuminen Euroclear Finlandin avulla.


Pyydä tarjous yhtiökokouspalveluistamme
Commercial Finland
Euroclear Finland
commercial.finland(at)euroclear.com